news

Vluchtelingen: vanaf 20 juli een vakantie in solidariteit van vrijwilligers van Sant'Egidio met vluchtelingen op Lesbos en Samos

19 Juli- 2019 - GRIEKENLAND

#santegidiosummerLesbos - Samos

Tot 31 augustus organiseren 150 Italianen beurtelings verschillende activiteiten voor de duizenden migranten die zo lang in de kampen moeten wachten op politiek asiel

Deel Op

Van 20 juli tot 31 augustus zullen 150 vrijwilligers, jongeren en volwassenen van de Gemeenschap van Sant'Egidio, samen met een groep culturele mediators beurtelings hun vakantie doorbrengen met vluchtelingen op Lesbos en Samos.. Deze keuze, die deel uitmaakt van een breder programma van een zomer in het teken van solidariteit '#santegidiosummer' – is bepaald door de situatie die is ontstaan op de twee Griekse eilanden, waar heel lang gewacht moet worden op een antwoord op de vraag naar politiek asiel.

De vrijwilligers geven cursussen Engels en openen ateliers met verschillende activiteiten, animatie voor de vele aanwezige kinderen en jongeren, feesten en culturele uitwisseling. Doel is de hoop levend te houden voor mensen die gevlucht zijn voor de oorlog of onhoudbare levensomstandigheden in hun land. Zij zijn terechtgekomen in een soort 'limbo' waarin vooral jonge mensen het vertrouwen in de toekomst verliezen.

Op Lesbos, waar momenteel meer dan 7.000 vluchtelingen verblijven, is de Afghaanse nationaliteit het meest vertegenwoordigd. Op Samos, waar meer dan 5.000 vluchtelingen zijn geregistreerd, is ook een groot aantal mensen uit sub-Sahara Afrika aangekomen. Velen van hen zijn minderjarigen en jongeren die dromen van een beter leven.

NIEUWS #Lesbos - Samos


van 1 tot 6 van 6 nieuws / evenementen (in 0,14 seconden) 

spring naar de pagina

van 1 »