news

El 15 d'octubre arriba a París un nou grup de refugiats sirians i iraquians procedents del Líban a través dels #corredorshumanitaris

14 Octubre 2019 - PARÍS, FRANÇA

corredores humanitarios

Comparteix-Ho

El projecte dels corredors humanitaris segueix endavant amb l'arribada a París d'un grup de refugiats procedent del Líban el vespre del dimarts 15 d'octubre de 2019. Es tracta d'un grup de refugiats sirians i iraquians, famílies que seran acollides i acompanyades per organitzacions, associacions i particulars.
Arriben a França a través d'una via legal i segura, amb un vol d'Air France. Es tracta de 15 persones, entre les que hi ha 9 infants.

Les famílies aniran a regions que ja han acollit altres refugiats: Gard, Drôme i l'Ain.

Seran rebuts a l'aeroport de Roissy Charles-de-Gaulle amb tota la calidesa i la fraternitat que mereixen famílies que estan patint un èxode i el patiment de la guerra.

Ja són més de 2600, els refugiats que han arribat a Europa amb els corredors humanitaris

Les històries dels que ja han arribat demostren que és possible no només salvar qui corre el perill de caure en mans de traficants de persones, sinó també de posar en marxa itineraris d'integració. En una època en què ajudar qui ho necessita sembla més difícil, el model que proposa la Comunitat de Sant’Egidio –amb el Ministeri d'Interior, el Ministeri d'Exteriors, la Federació Protestant de França, la Fédération de l'Entraide protestante, la Conferència Episcopal de França i Secours Catholique-Càritas França– ha vist com creixia la solidaritat gràcies a la generositat de molts francesos (alguns dels quals han ofert les seves cases) i la seva dedicació voluntària i gratuïta.

Des del febrer de 2016, més de 2600 refugiats han arribat ja a Itàlia, França, Bèlgica i Andorra a través dels corredors humanitaris.

Els corredors humanitaris de França

Quan arriben, els refugiats són acollits per associacions, parròquies, comunitats i famílies de més de 36 departaments francesos. Una de les prioritats és l'aprenentatge de la llengua francesa i l'escolarització dels infants. Un cop obtingut el reconeixement de l'estatus de refugiats, els adults comencen un itinerari d'inserció laboral, amb l'objectiu de ser autònoms en el termini d'un any, i permetre així que altres refugiats siguin acollits.

Amb aquesta arribada ja són 390 les persones acollides a França des de juliol de 2017 i 100 el total de famílies acollides. Són majoritàriament sirians, i el 45% són menors.

AJUDA ELS CORREDORS HUMANITARIS AMB UN DONATIU