news

Nieuwe aankomst van Syrische en Iraakse vluchtelingen in Parijs op 15 oktober via de #humanitairecorridors

14 Oktober 2019 - PARIJS, FRANKRIJK

humanitarian corridor

Deel Op

Het project van de humanitaire corridors gaat door met de aankomst in Parijs van een nieuwe groep Syrische en Iraakse vluchtelingen vanuit Libanon op dinsdag 15 oktober. Het gaat om gezinnen die worden ontvangen en begeleid door organisaties en burgers.
Ze komen aan in Frankijk via een veilige en legale weg, met een vlucht van Air France. Het gaat om 15 personen, onder wie 9 kinderen.

De gezinnen zullen naar regio's gaan die al betrokken zijn bij de ontvangst: Gard, Drôme en l'Ain.

Ze werden opgewacht op het vliegveld van Roissy Charles-de-Gaulle met alle warmte en broederlijkheid die toekomt aan gezinnen die hun land moesten verlaten en gewond zijn door de oorlog.

Met de humanitaire corridors zijn meer dan 2600 vluchtelingen aangekomen in Europa

De verhalen van degenen die al eerder aankwamen, tonen aan dat het niet alleen mogelijk is om mensen te redden van mensenhandel, maar ook om wegen van integratie te bewandelen. In een tijd waarin het helpen van wie in nood is steeds moeilijker lijkt, ziet het model van de Gemeenschap van Sant'Egidio – en de ministeries van Binnenlandse en Buitenlandse Zaken, de Protestantse Federatie van Frankrijk, de Franse bisschoppenconferentie en Secours catholique-Caritas Frankrijk – de solidariteit juist groeien dankzij de generositeit van talloze Fransen (van wie sommigen gastvrij hun eigen huis hebben aangeboden) en hun vrijwillige inzet.

Sinds februari 2016 zijn al meer dan 2600 vluchtelingen aangekomen in Italië, Frankrijk, België en Andorra via de humanitaire corridors.

De humanitaire corridors in Frankrijk

De nieuwkomers zijn ontvangen door organisaties, parochies, gemeenschappen en gezinnen in meer dan 36 Franse departementen. Er werd prioriteit gegeven aan het leren van de Franse taal en het naar school gaan van de kinderen. Zodra ze de status van erkende vluchteling verkrijgen, worden de volwassenen begeleid bij hun professionele integratie met als doel om binnen een jaar zelfvoorzienend te worden, zodat weer andere vluchtelingen kunnen worden ondergebracht.

Met deze aankomst stijgt het aantal personen dat in Frankrijk is ontvangen naar 390 en zijn er 100 gezinnen aangekomen. Zij komen voornamelijk uit Syrië en meer dan 45% zijn minderjarigen.

STEUN DE HUMANITAIRE CORRIDORS MET EEN DONATIE [IT]