Des de l'hospital de Panzi al Congo (on atén dones víctimes de la violència), el Dr. Mukwege, guanyador del Premi Nobel de la Pau 2018, ha mostrat la seva adhesió a la crida Sense ancians no hi ha futur.
"Recolzo la vostra iniciativa – ha escrit - dirigida a promoure la salut dels ancians. Ells, en aquesta època de la Covid-19, han estat els més afectats per la pandèmia. Cal que el món prengui noves iniciatives socials i sanitàries per garantir una millor atenció als ancians".
El Dr. Mukwege va començar a construir l'hospital de Panzi el 1998, als afores de Bukavu. Allà, el ginecòleg congolès ha tractat a més de 50.000 dones fins a dia d’avui. Pel seu esforç contra la violència exercida sobre les dones en zones de guerra, va ser guardonat amb el Premi Nobel de la Pau.
A l'inici de la pandèmia de coronavirus, va llançar una crida per a la prevenció del contagi a l'Àfrica. Un departament de l'hospital es dedica a l'atenció dels pacients infectats pel virus, destacant la vulnerabilitat dels ancians i les dones com a dos col·lectius de risc, particularment a l'Àfrica. "Travessem una crisi sanitària sense precedents. Pot afectar-nos a tots, però exposa als més vulnerables, com els ancians, a riscos afegits. A causa de les disparitats de gènere profundament arrelades, les nenes i les dones es veuran afectades per aquesta pandèmia de diferents maneres. Tot i que les morts per coronavirus fins ara s'han donat més en el gènere masculí, les dones representen el 70% dels treballs com a cuidador/a i treballador/a social".
La seva signatura se suma a les nombroses adhesions del món de la cultura i la ciència, i a les desenes de milers d'adhesions que segueixen arribant de tot el món. L'objectiu, dur a terme una revolta moral contra la sanitat selectiva, perquè hi hagi un canvi de rumb en l'atenció i cura als ancians. I sobretot, perquè els més vulnerables mai siguin considerats una càrrega o, pitjor encara, inútils.