news

De Gemeenschap van Sant'Egidio Duitsland betuigt haar solidariteit met de slachtoffers van de antisemitische aanslag en met de joodse gemeenschap van Halle op het feest van Yom Kippur.

10 Oktober 2019 - SAALEKREIS, DUITSLAND

HebraismAnti-Semitism
Germany

Deel Op

Na de verschrikkelijke aanslag op de synagoge inHalle, waarbij twee personen omkwamen en twee anderen zwaargewond raken, betuigt de Gemeenschap van Sant'Egidio haar solidariteit met de slachtoffers en gewonden, en spreekt haar verontwaardiging uit over het antisemitische geweld tegen een biddende gemeenschap.

"Sant'Egidio veroordeelt uitdrukkelijk elke vorm van antisemitisme en geweld, en hernieuwt vastberaden de strijd tegen antisemitisme en racisme en voor een cultuur van ontmoeting en herinnering aan het verleden. Sant'Egidio vraagt ook grote waakzaamheid het taalgebruik. Racistische en gewelddadige woorden en houdingen verlagen het niveau van samenleven, doen vooroordelen toenemen en zetten aan tot geweld tegenover elke persoon die anders is vanuit etnisch of religieus oogpunt of vanwege leeftijd of ziekte. Sant'Egidio blijft bouwen aan een cultuur van samenleven, vooral met de jongeren.