El matí del dilluns 6 d'agost de 1945, mentre a Nova York encara era diumenge al vespre, l'aviació estatunidenca llançava la primera bomba atòmica sobre la població d'Hiroshima. Tres dies després, el matí del dijous 9 d'agost de 1945 l'aviació estatunidenca va llançar la segona i més potent bomba atòmica sobre la població de Nagasaki. El diumenge 2 de setembre de 1945 l'emperador del Japó es va rendir incondicionalment. Els bombardejos nuclears de les ciutats d'Hiroshima i Nagasaki segueixen sent els únics casos d'ús deliberat d'armes nuclears en guerra.
Entre la tarda del dilluns 6 d’agst i la tarda del dimecres 9 d’agost (hora de Nova York), l'Església del Sagrat Cor de Jesús i Maria de Nova York (325 E 33rd St,Nova York, NY 10016) estarà oberta a tothom, amics, grups, comunitats i famílies per pregar per la pau i la fi dels nombrosos conflictes que hi ha oberts al món. La trobada és un dels molts resultats de la Pregària per la pau que va començar Joan Pau II a Assís el 1986 i que ha seguit any rere any des de llavors la Comunitat de Sant’Egidio (la propera serà el setembre a París).
Si algú vol enviar una pregària pot enviar un correu electrònic a [email protected]. Totes les pregàries es llegiran durant la pregària.
El Tractat de no proliferació d'armes nuclears (NPT) articula el compromís de la humanitat pel desarmament nuclear a través de consultes per comprendre i traçar les maneres i els mitjans per avançar i fer realitat el desarmament nuclear. El NPT es va convertir en llei internacional el 1970 i 190 governs l'han ratificat.
L'Església catòlica sempre ha propugnat l'abolició de les armes nuclears. Cal un compromís i un treball més intensos per assolir aquest objectiu, sobretot mentre la producció i l'ús d'armes "convencionals" creixen dramàticament. Tots els països, especialment els Estats Units, estan "modernitzant" el seu arsenal d'armes nuclears, amb l'objectiu que sigui molt més eficaç, "modernitzant" fins i tot els mitjans d'apuntar i de distribuir aquestes armes. El tractat New START, l'últim tractat sobre armes nuclears entre els Estats Units i Rússia, que va entrar en vigor el 2011, acabarà el febrer del 2026.
La Comunitat de Sant'Egidio organitza la vetlla amb l'ajuda de parroquians, voluntaris i organitzacions col·laboradores com ara la Catholic Peacebuilding Network.
Seguiu la pregària en temps real
Pintura feta el 2022 pels Tallers de Sant’Egidio de Roma. Representa Hiroshima després del bombardeig nuclear del 6 d'agost de 1945.
Per a més informació:
- envieu un correu electrònic a [email protected]
- Susan Cangiano (917 817 3919)
- Thomas Murphy (646 209 2755).