news

Een delegatie van Sant'Egidio ontmoet de president van Zuid-Soedan, Salva Kiir Mayardit

18 Maart 2019 - ROME, ITALIË

PeaceSouth Sudan

Deel Op

Een delegatie van Sant'Egidio had een ontmoeting met de president van Zuid-Soedan, Salva Kiir Mayardit, tijdens zijn bezoek aan Rome.

De president prees de betrokkenheid van de Gemeenschap bij de bevolking van Zuid-Soedan sinds 1994, lang voor de onafhankelijkheid van het land (in 2011).

De president beschreef het vredesakkoord dat getekend werd in september 2018 als een onomkeerbaar proces dat desondanks voor moeilijke uitdagingen staat. Hij vroeg daarbij om de steun van Sant'Egidio, die ook direct werd toegezegd, bij het ondersteunen van de dialoog tussen de partijen in het conflict, en op humanitair vlak met de humanitaire corridors voor kwetsbare Zuid-Soedanese vluchtelinggezinnen in Ethiopië en met educatie in de school voor jonge vluchtelingen in het vluchtelingenkamp Nyumanzi in Noord-Oeganda.

Aan de ontmoeting nam ook de minister voor Humanitaire Hulp van Zuid-Soedan deel. Hij beschreef de noodzaak om de terugkeer te verwelkomen van vluchtelingen die terugkeren naar hun steden en hun huizen.
Tijdens de bijeenkomst werd ook gesproken over de bevordering van mensenrechten in het jonge land: over de kwestie van een moratorium op de doodstraf en over de bescherming van minderjarigen.

VIDEO [IT]