news

Brief van de sjeik van Al Azhar, Ahmed Al Tayyeb aan de Gemeenschap van Sant’Egidio na de ontmoeting in Abu Dhabi

22 Februari 2019

Abu Dhabi 2019

Deel Op

Na de internationale conferentie 'Human Fraternity' in Abu Dhabi, die werd afgesloten met het belangrijke document over 'Menselijke Broederschap voor Wereldvrede en Samenleven' dat hij samen met paus Franciscus ondertekende, schreef Ahmed al Tayyeb, sjeik van Al Azhar, een brief aan Andrea Riccardi, waarin hij het belang van de lange relatie van dialoog en broederschap met de Gemeenschap van Sant’Egidio onderstreepte. In de brief drukt Al Tayyeb zijn vreugde en dankbaarheid uit voor de "trouwe vriendschap" en "het doorzettingsvermogen in het versterken van de banden van broederschap die de basis legden voor de realisatie van het document over de 'Menselijke Broederschap' van Abu Dhabi.

De Gemeenschap van Sant’Egidio is dankbaar voor deze brief en voor een vriendschap die al zo’n tien jaar bestaat en waarin talloze gelegenheden waren tot ontmoeting en dialoog, met betekenisvolle momenten zoals de deelname aan de Internationale Ontmoetingen van het Gebed voor de Vrede en het bezoek aan de plaats van de aanslag in de Bataclan in Parijs.

De volledige vertaling van de brief:

 

Cairo, 20 februari 2019

Aan mijn diebare broeder, professor Andrea Riccardi,

Ik bied u mijn hartelijke groeten aan.

Bij gelegenheid van het bezoek van pater Vittorio en onze zuster, professor Paola Pizzo, zou ik mijn hartelijke groeten willen overbrengen aan u en iedereen die met u werkt in de Gemeenschap van Sant’Egidio.

Ik wil mijn vreugde uitspreken over uw trouwe vriendschap en uw oprechte broederschap, die u ons geschonken hebt sinds we elkaar kennen.

Tegelijkertijd waarderen we in u het doorzettingsvermogen in het versterken van de banden van broederschap die de basis legden voor de realisatie van het document over de 'Menselijke Broederschap' van Abu Dhabi.

Ik vraag God dat hij ons alle hulp zal geven om de weg van ontmoeting, dialoog en relatie met elkaar voort te zetten, en zo wijde horizonten te openen in de schaduw van onze hechte vriendschap.

Ik vraag u ons niet te vergeten in uw gebeden.

Ahmed al-Tayyeb

Sjeik van al-AzharBrief van de sjeik van Al Azhar, Ahmed Al Tayyeb aan de Gemeenschap van Sant’Egidio na de ontmoeting in Abu Dhabi
Brief van de sjeik van Al Azhar, Ahmed Al Tayyeb aan de Gemeenschap van Sant’Egidio na de ontmoeting in Abu Dhabi
Brief van de sjeik van Al Azhar, Ahmed Al Tayyeb aan de Gemeenschap van Sant’Egidio na de ontmoeting in Abu Dhabi