news

Nova instal·lació d'energia solar al centre DREAM de Bibwa, a la República Democràtica del Congo

14 Gener 2022 - KINSHASA, REPÚBLICA DEMOCRÀTICA DEL CONGO

Dream
Áfricaecología

Comparteix-Ho

Any nou, energia solar nova. La instal·lació d'energia solar que subministra energia al centre DREAM de Bibwa, als afores de Kinshasa, a la República Democràtica del Congo, ha entrat en ple funcionament i s'afegeix a la ja extensa llista d'equips d'energia solar que Sant'Egidio ha instal·lat a l'Àfrica.

Una gran sinergia ha combinat l'experiència del Programa DREAM, el finançament de Memisa Bèlgica i les habilitats tècniques dels joves enginyers de GCEO.

Gràcies al finançament de Memisa Bèlgica, s'ha pogut construir un sistema solar de 40 kWp de 40 kWh de capacitat d'emmagatzematge que alimenta els equips més delicats del centre d'atenció: màquines d'anàlisi de laboratori, ordinadors i servidors que contenen registres mèdics informatitzats, neveres per a vacunes i el magatzem de medicaments. El projecte i la instal·lació van ser obra de GCEO, una empresa congolesa sorgida de la Universitat Catòlica de Bukavu.

GCEO va néixer en el marc d'un projecte de formació sobre energies renovables en col·laboració entre Sant'Egidio i els Ministeris de Medi Ambient (actualment Ministeri de Transició Ecològica) d'Itàlia i la República Democràtica del Congo.

Centrar-se en la formació de joves enginyers congolesos en el camp energètic, així com promoure l'ús de fonts d'energia renovables a la RDC, garanteix la sostenibilitat de la infraestructura, ja que l'experiència tècnica necessària per al funcionament, el manteniment i les reparacions de la planta estarà disponible localment.

En un moment difícil per a tothom i especialment per a l'Àfrica, una bonica història de col·laboració entre els sectors públic i privat, Àfrica i Europa, que ajuda el centre clínic Kinshasa en el tractament de malalties i en les tasques de vacunació i ajuda a reduir la petjada ecològica de DREAM.Nova instal·lació d'energia solar al centre DREAM de Bibwa, a la República Democràtica del Congo
Nova instal·lació d'energia solar al centre DREAM de Bibwa, a la República Democràtica del Congo