news

Overal gedekte tafels voor de armen op de Werelddag voor de Armen

20 November 2017

ChurchPOOR
World day of the poor

De perifieriën van Rome en de wereld 'omhelzen' het feest dat paus Franciscus in de Sint Pieter wilde.

Deel Op

Op zondag 19 november heeft de Kerk voor de eerste keer het feest van de Werelddag voor de Armen gevierd. Deze dag werd ingevoerd door paus Franciscus bij de sluiting van het heilig Jaar van de Barmhartigheid. In de Sint Pieter gebruikte de paus de lunch met ongeveer 1.500 armen, waaronder ook veel van onze vrienden die op straat leven (lees meer [IT[). In alle Gemeenschappen van Sant'Egidio waren er tekenen van vriendschap en solidariteit met de armen.

In Warschau in Polen heeft de Gemeenschap de Boetiek van de Vrienden [PL] geopend, waar daklozen eenmaal per week terecht kunnen om kleding en schoenen uit te kiezen. Het is niet alleen een tweedehands kledingwinkel, maar ook een plaats van ontmoeting in het hart van de stad, waar je een middag kunt doorbrengen met je vrienden. Ook is het een referentiepunt voor vele inwoners van Warschau, die meermaals per week dekens, slaapzakken en kleding kunnen brengen onder de noemer van eco-solidariteit.(lees meer [IT])

In Rome is deze zondag in de wijk Ostiense een douchegelegenheid geopend bij het Oratorio San Paolo.(lees meer [IT])

In het restaurant aan Via Dandolo, en in een aantal wijken in de periferie zoals Laurentino, Serpentara en andere, heeft iedereen samen gegeten op zondag na afloop van de liturgie!