ACTES

Perspectives globals per abordar les emergències humanitàries del nostre temps: Fòrum 2 de #Berlin2023

Del 10 al 12 de setembre Berlín va acollir la reunió internacional per la pau. Entre els participants hi havia Keiichi Akagawa, líder d'una organització budista japonesa, Rissho Kosei-kai. Va destacar la importància de l'audàcia en la recerca de la pau, recordant el missatge del Buda Shakyamuni i la crida al desarmament fet a les Nacions Unides el 1978. Després va descriure diverses crisis humanitàries globals, emfatitzant la importància d'abordar les causes profundes del patiment.

Flavio Ismael, originari de Moçambic, va compartir els desafiaments d'Àfrica, des de crisis naturals com la sequera fins a desafiaments polítics i econòmics. Va destacar la injustícia en la distribució dels recursos del continent i va demanar solidaritat global per abordar aquests desafiaments.

Gaël Giraud, economista, ha identificat tres emergències globals: la inestabilitat del Sahel, la creixent escassetat d'aigua i la situació a Ucraïna. Va parlar de la necessitat de reinventar el capitalisme i establir un nou ordre financer global, i va demanar un nou acord semblant al de Bretton Woods.

Bertram Meier va reflexionar sobre el paper de les religions en la promoció de la pau. Va qualificar la situació mundial com una "crisi permanent", subratllant la importància del diàleg interreligiós i del servei al bé comú com a respostes als desafiaments actuals.

En resum, els oradors van destacar la importància de la solidaritat, el diàleg i l'acció per abordar les crisis globals i promoure un futur pacífic.

Fòrum 2: Emergències humanitàries del nostre temps