news

35 anys de camí en l'esperit d'Assís per a "religions germanes i pobles germans" La visió de pau de la Trobada del 27 d'octubre de 1986 que va impulsar sant Joan Pau II

27 Octubre 2021

Diálogo interreligioso
Oración por la Paz

Comparteix-Ho

Joan Pau II, que es va reunir amb els caps religiosos de les diferents confessions a Assís el diumenge 27 d'octubre de 1986, explicava el sentit d'una trobada que no volia ser una "conferència interreligiosa sobre la pau" o la recerca d'un "consens religiós" o una "negociació". A Assís les religions oferien els seus recursos, la força de la pregària, al servei de la pau. Deia el papa Wojtyla: "Sense negar de cap manera la necessitat de molts recursos humans per mantenir i reforçar la pau, som aquí perquè estem segurs que, per damunt i més enllà de totes aquelles mesures, cal una pregària intensa i humil, una pregària confiada, si volem que el món sigui finalment un lloc de pau veritable i permanent".

La Comunitat de Sant’Egidio ha volgut mantenir vius en aquests anys l'esperit d'Assís amb el diàleg entre les religions i les cultures. La 35 Trobada es va celebrar a Roma, i es va concloure amb el papa Francesc, que va dir al Coliseu: "Coratge! Germans i germanes, tenim al davant nostre una visió, que és la que tenen molts joves i homes de bona voluntat: la Terra com a casa comuna, habitada per pobles germans. Sí, somiem religions germanes i pobles germans" (Vídeo)

Per això, el dia que commemorem l'aniversari de la Trobada d'Assís, al butlletí i en aquest web proposem  vídeos i textos per entendre els fruits de la Trobada "Pobles germans, Terra futura", que és molt més que seguir una sèrie de discursos: és participar en el treball per la pau que, com deia sant Joan Pau II, és una "obra oberta a tothom".

Que en gaudiu!

8 minuts amb
Jeffrey D. Sachs,  Noubar Afeyan, Karekin II, Liberata Mulamula, Lakshmi Vyas i altres participants als Fòrums de "Pobles germans, Terra futura".
Ves a la llista de vídeos

"La terra futura...", reportatge de Rai2 "Sulla via di Damasco" amb entrevistes a Marco Impagliazzo, Andrea Riccardi, Matteo Zuppi i als joves participants de la trobada de Roma
Mira-ho a RaiPlay

De la videoteca: Trobada internacional de pau d'Assís 1986 amb el papa Joan Pau II. Síntesi realitzada per la Comunitat de Sant’Egidio.
Ves al vídeo