Al camp de refugiats de Nyumanzi es reprèn l'escola per a infants refugiats del Sudan del Sud

I en els pobles es fan les "outreach schools" per no deixar ningú enrere

 

El tema de l'escola, en temps de pandèmia, representa un problema molt greu. Pràcticament a tot el món, a causa de les restriccions imposades per la pandèmia, els estudiants experimenten la dificultat de seguir les classes, ja que moltes han passat a ser online. Aquest fet és particularment greu per aquells que, com els infants refugiats, ja experimenten moltes dificultats en el dia a dia.

 

A Uganda, on s'ha viscut un llarg confinament des de març de 2020, les autoritats han decidit reprendre l'ensenyament "presencial", al menys per als estudiants d'últim curs que han de fer els exàmens.

 

L'Escola de la Pau del camp de refugiats de Nyumanzi també ha pogut reprendre les seves activitats, en compliment de les regulacions anti-Covid. Els estudiants d'últim any ja tornen a entrar a classe després de desinfectar-se les mans i mesurar-se la temperatura. Porten les màscares que la Comunitat ha donat a les seves famílies i també segueixen alguns cursos de prevenció de Covid-19, que involucren a més als seus mestres i famílies.

 

A més, Sant'Egidio ha signat un acord amb l'OPM, l'oficina del primer ministre d'Uganda, pel qual es permeten les "outreach schools": escoles a l'aire lliure en els pobles. D'aquesta manera, ja fa algunes setmanes que un grup de docents va començar a oferir lliçons itinerants. Els estudiants, en grups de 8-10 persones, es reuneixen en espais oberts davant de les cases, transformant-se en escoles a cel obert. Una manera d'assegurar la continuïtat del curs escolar de forma segura, evitant així una bretxa sociocultural que corre el risc d'agreujar-se encara més per la persistència de l'emergència sanitària.