El 5 d'octubre de cada any, i impulsat per la Unesco, se celebra el Dia Mundial dels Docents per mobilitzar el suport als docents i assegurar que puguin seguir satisfent les necessitats educatives de les futures generacions.
Aquest dia és un moment oportú per recordar la importància de l'escola en el desenvolupament de tots els països. Ho saben bé els infants i joves dels nostres països, que a causa de la pandèmia han vist tancades les seves escoles durant mesos. L'escola, i amb ella els docents, formen part dels objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides; l'objectiu número 4 és el de "garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d'aprenentatge durant tota la vida per a tothom".
En la XXVI edició d'aquest Dia, portem l'exemple d'una escola particular, en què moltes persones, joves i menys joves, nous europeus, estudien dia rere dia el seu itinerari d'integració als nostres països. Es tracta de l'Escola de Llengua i Cultura de la Comunitat de Sant'Egidio a moltes ciutats europees.
L'escola també ha començat a lliurar diplomes de Cursos d'Alta Formació per a mediadors interculturals socials a Europa; els propers dies seguiran les "festes" d'entrega de diplomes de certificació lingüística.
Una altra novetat d'enguany és que l'escola, en temps de contínua alerta per la pandèmia, vol ser un espai d'informació i prevenció sanitària. Per això metges experts han acompanyat els professors de llengua per donar classes d'educació sanitària i prevenció, sobre la difusió dels diferents virus, la prevenció d'infeccions i especialment de covid, i la importància de les vacunes.
L'Escola de llengua i cultura vol que tots els professors, amb el seu treball, construeixin una escola que, com deia Zygmunt Bauman, en la societat líquida d'avui "sàpiga obrir a l'esperança per un futur millor".