news

Pregària "Morir d'esperança" al barri on vivia el Laurent, l'adolescent que va morir al tren d'aterratge d'un avió

18 Gener 2020 - ABIDJAN, COSTA D'IVORI

Costa de MarfilMorir de esperanza

Comparteix-Ho

"Cal donar un futur als joves africans". En una sala plena de gent de l'ajuntament de Yopougon, un gran municipi del districte d'Abidjan, ahir es va celebrar una pregària en record de Laurent Barthélémy, el jove de 14 anys que va morir al tren d'aterratge d'un avió que va arribar a París provinent de Costa d'Ivori. Després de l'acte de record de fa una setmana a la capital francesa, la Comunitat de Sant’Egidio ha volgut organitzar també un acte de record a la ciutat del jove africà, al bari on vivia amb la seva família. L'acte duia per títol "Morir d'esperança", com les pregàries que Sant'Egidio va cada any a Roma per recordar els milers de persones que moren en els viatges pel desert i la Mediterrània intentant arribar a Europa.

En un clima de gran commoció, davant de l'icona del rostre de Jesús adolescent, com era Laurent Barthélémy, i davant de la foto del jove, el pare Didier Tshibangu, de la Comunitat, va destacar en la seva predicació que tenim "el deure de recordar" tots els somnis trencats dels joves africans, somnis d'un futur que se'ls ha de donar: "El silenci culpable, a tots els nivells, afavoreix una actitud resignada. Els joves volen que els escoltin, però no troben ningú que ho faci". "Som aquí per no oblidar-los i per posar-los davant dels ulls de tothom", va dir a la seva salutació el responsable de la Comunitat de Sant’Egidio d'Abidjan, Georges Adon. Tenia al davant gent del barri, autoritats locals, caps tradicionals locals i responsables religiosos cristians i musulmans. Tots van voler fer costat a la família, que s'asseia a primera fila.

Els propers dies la Comunitat, que és a Yopougon des de fa uns anys amb les Escoles de la Pau i que fa poc va obrir una casa per ajudar els nens del carrer a sortir de la situació en què viuen, passarà per les escoles del barri per parlar amb els joves, conèixer els seus somnis i començar a construir junts un futur diferent en terres ivorianes.Pregària
Pregària
Pregària
Pregària