6 anys després del naufragi de Lampedusa, avui veiem rostres de persones que s'han salvat gràcies als corredors humanitaris de París

Des dels dies immediatament posteriors al 3 d'octubre de 2013, quan van perdre la vida 368 persones en el naufragi de Lampedusa, veiem any rere any els seus rostres i les seves històries, recuperades amb esforç i recorrent en sentit contrari el seu viatge des d'Etiòpia i Eritrea. Avui veiem els rostres dels refugiats sirians i iraquians que acaben d'arribar a París amb els corredors humanitaris. El més petit té 3 anys; el més gran, 64. A Europa podran escriure una història diferent, feta d'acollida i integració, amb el concurs d'associacions, organitzacions i ciutadans.

Els corredors humanitaris són una alternativa a les pasteres i les barques que creuen la Mediterrània, i des de febrer de 2016 han permès que més de 2600 refugiats arribin a Europa.
LLEGIU EL DOSSIER

L'arribada coincideix amb la data del 3 d'octubre i amb la crida de capitals i ciutats europees de celebrar un dia europeu de record de les víctimes. En temps en què acollir sembla més difícil, els promotors dels corredors humanitaris a França –Sant'Egidio, Federació protestant de França, Fédération de l'Entraide protestante, Conferència Episcopal de França i Secours Catholique-Càritas França– han demostrat que la solidaritat creix gràcies a la generositat de molts francecos, amb una dedicació voluntària i gratuïta.

És una Europa amb la humanitat de mirar a la cara i de conèixer les històries dels migrants, continent en què pot ser realitat la proposta de corredors humanitaris europeus.