Pregària amb els sants

Comparteix-Ho


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia.

Vosaltres sou llinatge escollit,
sacerdoci reial, nació santa,
poble que Déu s'ha reservat
per a proclamar les seves meravelles.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia.

Mateu 13,44-46

"Amb el Regne del cel passa com amb un tresor amagat en un camp: l'home que el troba el torna a amagar i, ple de joia, se'n va a vendre tot el que té i compra aquell camp.
"També passa amb el Regne del cel com amb un mercader que busca perles fines: quan en troba una de gran valor, va a vendre tot el que té i la compra.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia.

Vosaltres sereu sants,
perquè jo sóc sant, diu el Senyor.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia.

Amb aquestes dues paràboles Jesús insisteix en com ha de ser el comportament del creient davant l'oportunitat de conquerir el Regne del cel. El comportament Jesús el descriu a través de la decisió del pagès, primer, i del mercader, després, de vendre tot el que tenen per apostar pel tresor que han descobert. En totes dues es repeteix gairebé la mateixa frase: el pagès «se'n va a vendre tot el que té i compra aquell camp», i el mercader «va a vendre tot el que té i la compra», la perla. Aquesta és la predicació de Jesús. Ell ha vingut a la terra per inaugurar el Regne de Déu, un regne de misericòrdia, d'amor, de pau, de fraternitat. El missatge evangèlic és molt clar: Jesús ens diu que res val tant com el Regne de Déu, i per ell val la pena deixar-ho tot. És una elecció intel·ligent a més de salvífica. Un deixeble de San Felip Neri, Cesare Baronio, comentant aquestes dues paràboles emprava una imatge encertada: cal ser «homes de negocis» no «ociosos» per conquerir el Regne del cel. Sovint pensem que l'Evangeli suposa una renúncia, un sacrifici exigent. De fet, és exactament al contrari: l'opció pel Regne de Déu significa acollir l'Evangeli: escoltar-lo i posar-lo en pràctica. Es tracta de participar en el projecte de Déu per al món
i, per tant, en una obra de transformació del món perquè sigui més fratern, més just, més misericordiós. Tot això requereix l'abandonament de tot egoisme i de tot tancament. L'opció de seguir Jesús és l'opció del Regne en el qual rebem la plenitud de la vida i de la joia.