DOSSIER ABU DABI 2019

El 4 de febrer de 2019 el papa Francesc i el gran imam d'Al-Azhar, Ahmed Al-Tayeb, firmen la Declaració d'Abu Dabi, un avenç de gran importància en el diàleg entre cristians i musulmans.
El Document reuneix cristians i musulmans després d'un camí tant per als uns com per als altres d'acord amb els textos sagrats de cada tradició i amb les tradicions de cada fe per convergir en els temes de la pau de la convivència comuna, a través de la llibertat religiosa, la ciutadania i la fraternitat.

 

Més informació del dossier sobre el document d'Abu Dabi

El Document d'Abu Dabi, l'Esperit d'Assís i el Concili Vaticà II
La firma del Document sobre la fraternitat humana del 4 de febrer és una fita en un llarg camí, que té un moment decisiu en una altra data: el 27 d'octubre de 1986, quan les religions mundials es van reunir a Assís per pregar per la pau. Naixia un model de diàleg basat en la fraternitat que el mateix papa Joan Pau II va anomenar "Esperit d'Assís".

El "
Document sobre la fraternitat humana per la pau mundial i la convivència comuna" va néixer en un esperit de trobada, de pregària els uns pels altres i de treball per la pau de totes les religions.
ESCOLTA L'ENTREVISTA A MARCO IMPAGLIAZZO (Radio Radicale, 05/02/2019)

És un acord que ve de lluny. "L'Església catòlica, des del Vaticà II, ha recorregut el llarg camí del diàleg amb les religions, com a expressió de la seva vocació: 'L'Església ha d'anar cap al diàleg amb el món en què ha de viure', era l'imperatiu de Pau VI".
LLEGEIX L'EDITORIAL D'ANDREA RICCARDI (en italià)(Famiglia Cristiana, 02/02/2020)

Les religions com laboratoris d'humanitat

"L'home religiós és aquell que dialoga. Les religions, en la seva mil·lenària saviesa, amb el llevat de la pregària i del contacte amb el patiment dels homes, són laboratoris d'humanitat". Amb aquestes paraules Marco Impagliazzo va destacar la importància que les religions cultivin l'art del diàleg i treballin per la pau.
LLEGEIX LA INTERVENCIÓ DE MARCO IMPAGLIAZZO AL CONGRÉS "HUMAN FRATERNITY"

Dues abraçades i dues firmes

La trobada d'Abu Dabi va ser l'oportunitat que el món conegués els milers de catòlics que hi ha a la península aràbiga. Per a ells és la "segona abraçada" del viatge del papa Francesc.
Dues abraçades i dues firmes: el viatge del papa Francesc a Abu Dabi


A Celebration of Human Fraternity Agenda

El 4 de febrer de 2020, en l'àmbit del "
Congrés sobre el document d'Abu Dabi", líders humanitaris internacionals dialoguen sobre les iniciatives en què estan treballant. Daniela Pompei, de la Comunitat de Sant'Egidio, exposarà la seva experiència d'acollida i integració dels corredors humanitaris.

(Foto d'AFP)