news

In sommige werelddelen is water het mooiste kerstgeschenk: een cisterne voor de vrouwelijke gevangenen van Nakuru in Kenia

22 December 2017 - NAKURU, KENIA

AfricaPrison

Deel Op

Een paar dagen voor Kerstmis vierden gedetineerden van de vrouwengevangenis in Nakuru, Kenia, de installatie van een waterreservoir dat geschonken werd door de Gemeenschap van Sant'Egidio en dat verbonden is met een opvangsysteem voor regenwater en in staat is om de hele gevangenis van water te voorzien. Tot op heden miste het gebouw een dagelijkse watervoorziening, een situatie die vaak verergerd werd door herhaalde periodes van droogte, waardoor de vrouwen moesten leven in uiterst onzekere hygiënische omstandigheden.

De Gemeenschap van Sant'Egidio heeft projecten opgezet in veel Afrikaans gevangenissen om de levensomstandigheden daar te verbeteren en het leed van de gevangenen te verlichten. De inhuldiging van het waterreservoir was een moment van vreugde voor alle gevangenen, samen met vertegenwoordigers van de Gemeenschap, de gevangenisautoriteiten en de bisschop van Nakuru Mgr. Maurice Makumba, die de cisterne heeft ingezegend, die ervoor zorgt dat de gevangenen niet langer dorst zullen lijden.