news

Nansen-Award - de 'Nobelprijs voor de hulp aan vluchtelingen' - voor de humanitaire corridors. Marco Impagliazzo: "Er moeten er meer komen!"

26 September 2019 - ROME, ITALIË

humanitarian corridor

De prijs van de UNHCR, de VN organisatie voor vluchtelingen, voor een "buitengewoon idee"

Deel Op

We dragen deze prijs op aan alle vluchtelingen die naar Europa zijn gekomen en aan al diegenen die nog in afwachting zijn om met een humanitaire corridor binnen te kunnen komen. Deze prijs moedigt ons aan om nog meer te doen," zei Marco Impagliazzo, voorzitter van de Gemeenschap van Sant'Egidio, toen hij samen met de Federatie van Evangelische Kerken in Italië, de Waldenser Tafel en Caritas Italië de Nansen-Award ontving, de prijs van de UNHCR voor hulp aan vluchtelingen.

Bij de prijsuitreiking zei Margit Tveiten, de ambassadrice van Noorwegen: "Uit naam van Fridtjof Nansen, de eerste Hoge Commissaris van de Volkenbond, prijzen wij de buitengewone inzet voor de bescherming van vluchtelingen door de humanitaire corridors."

De prijs werd uitgereikt door Roland Schilling, regionaal vertegenwoordiger van de UNHCR voor Zuid-Europa, die zei dat vluchtelingen niet alleen bescherming nodig hebben, maar ook duurzame oplossingen zoals de humanitaire corridors; een buitengewoon idee dat zich verspreidt.

Op dezelfde dag kwamen 91 vluchtelingen aan vanuit Libanon, onder wie 47 minderjarigen.

BEKIJK DE VIDEO [IT]

 25 SETTEMBRE 2019

 

Meer informatieDe betekenis van de Nansen-Award

Dossier over de humanitaire corridors [EN]

Foto's: UNHCRNansen-Award - de 'Nobelprijs voor de hulp aan vluchtelingen' - voor de humanitaire corridors. Marco Impagliazzo:
Nansen-Award - de 'Nobelprijs voor de hulp aan vluchtelingen' - voor de humanitaire corridors. Marco Impagliazzo:
Nansen-Award - de 'Nobelprijs voor de hulp aan vluchtelingen' - voor de humanitaire corridors. Marco Impagliazzo: