news

Certificaat van waardering van UNHCR en ARRA voor de humanitaire corridors in de Hoorn van Afrika van de Gemeenschap van Sant'Egidio

23 Januari 2019 - ADDIS ABABA, ETHIOPIË

humanitarian corridor

samen met Caritas, de Italiaanse ambassade in Ethiopië en de Gandhi Foundation

Deel Op

De ARRA (Administration for Refugee & Returnee Affairs) van de Ethiopische regering en de UNHCR hebben een certificaat van waardering overhandigd aan de Gemeenschap van Sant'Egidio, Caritas, de Italiaanse ambassade in Ethiopië en de Gandhi Foundation voor de “onmetelijke bijdrage in het identificeren van stabiele en duurzame oplossingen ten behoeve van 500 Eritrese, Zuid-Soedanese en Somalische vluchtlingen in kwetsbare omstandigheden”.

Tot nu toe zijn met het project 500 vluchtelingen, onder wie 200 kinderen, uit de Hoorn van Afrika veilig naar Italië gebracht. Voor ieder van hen is een integratieroute gestart door de genereuze betrokkenheid van een groot deel van de civil society in heel Italië. Eind juni wordt de aankomst van de laatste groep vluchtelingen uit Ethiopië verwacht, waarmee de eerste humanitaire corridor in Afrika tot een einde komt. Deze corridor kwam tot stand door de Gemeenschap van Sant'Egidio en de Italiaanse bisschoppenconferentie (middels Caritas Italiana en Fondazione Migrantes)
.