news

"Hier zijn allen welkom, echt allen". Sant'Egidio met de armen in Moskou voor het orthodoxe Kerstfeest

9 Januari 2019 - MOSKOU, RUSLAND

Christmas lunch

Deel Op

Een familiaal kerstmaal met de mensen die we gedurende het jaar op straat ontmoeten in de Russische hoofdstad. En met daarnaast de ouderen die wonen in de verpleeghuizen die Sant'Egidio gedurende het jaar bezoekt. De Kerk van de Ontslaping in Moskou ontving op de dag van het orthodoxe kerstfeest aan deze bijzondere tafel meer dan 120 mensen die er een warme maaltijd vonden... en meer.
"We hebben de mensen persoonlijk uitgenodigd, en ieder kreeg een cadeau met zijn eigen naam erop," vertelt Alessandro Salacone van de Gemeenschap van Sant'Egidio. "Hier is iedereen welkom,  iedereen. Ook als iemand in moeilijke omstandigheden leeft, betekent dat niet dat diegene geen waardigheid bezit".

Natalya is 43 jaar oud en leeft op straat. Voor haar biedt de uitnodiging aan het kerstmaal vooral een gelegenheid om te genieten van de feestelijke sfeer: "Hier komen onze zielen tot rust," zegt Natalya. "Deze tafel en deze maaltijd komen op de tweede plaats, na de genegenheid die ons omringt. Het is prachtig dat iedereen zo vriendelijk is voor ons, het is echt geweldig om hier te zijn".
Het overgrote deel van hen overleeft van een kleine uitkering, die vaak onvoldoende is om waardig van te kunnen leven. Officieel zijn er bijna 65.000 daklozen geregistreerd in Rusland, maar het echte aantal lijkt veel hoger te liggen.
 

BEKIJK DE VIDEO [IT]