news

Wat is de smaak van goed doen in Londen?

19 Oktober 2018 - LONDEN, VERENIGD KONINGKRIJK

ELDERLYHomeless

Een artikel over Sant'Egidio in Londen

Deel Op

De Gemeenschap van Sant'Egidio, 50 jaar geleden ontstaan in Rome en nu aanwezig in meer dan 70 landen in de wereld, droomt en werkt ook in Londen aan een stad met meer menselijkheid. Elke zaterdag maken vrijwilligers van Sant'Egidio in de ruimtes van de Karmelietenkerk in Kensington pakketjes klaar met benodigdheden om de moeilijke en precaire situatie van wie op straat leeft een beetje te verlichten: thee en warme chocolademelk, vers belegde broodjes, fruit en zoetigheid.

De Engelse regering schat dat minstens 4.751 mensen in 2017 in Engeland op straat sliepen; een toename van 15% ten opzichte van het jaar ervoor. Van hen verblijft 24% in Londen. "Met deze exponentiële groei zijn er zeker meer ondersteunende diensten nodig, maar vooral meer menselijkheid” zegt Emanuela Russo van de Gemeenschap van Sant’Egidio in Londen.

Daklozen zijn niet de enigen die aan de rand van een rijke samenleving zoals de city staan. Volgens een studie van Age UK uit 2016 leeft een op de twee ouderen alleen, en zijn er meer dan een miljoen "chronisch eenzamen”.

Lees het hele artikel in La Notizia [Italiaans]