news

Bridges of Peace: de geest van Assisi in Bologna 14-16 oktober 2018

23 September 2018 - BOLOGNA, ITALIË

Prayer for Peacebridgesofpeace
Interfaith dialogue

Het programma

Deel Op

In Bologna zal de 32e etappe plaatsvinden in de 'geest van Assisi' die in 1986 is begonnen door Johannes Paulus II en sindsdien door de Gemeenschap van Sant'Egidio is voortgezet. In de hoofdstad van de regio Emilia zullen op 14, 15 en 16 oktober vertegenwoordigers van verschillende religies en culturen samenkomen om te bouwen aan 'Bruggen van Vrede'.

Onder de belangrijke aanwezigen zijn onder anderen Ahmad Muhammad Al-Tayyeb, groot imam van Al-Azhar - die tevens het Grootzegel van de universiteit van Bologna zal ontvangen; Bernice King, baptistenpastor en dochter van Martin Luther King; de opperrabijn van Frankrijk, Haim Korsia; ex-voorzitter van de Europese Commissie Romano Prodi; senator Liliana Segre; socioloog Manuel Castells en de aartsbisschop van Cotabato op de Filippijnen, Orlando Beltran Quevedo.

De aartsbisschop van Bologna, Matteo Zuppi zei tijdens de persconferentie ter presentatie van het evenement dat "een stad als Bologna, die ontvangst, ontmoeting, vrijheid en respect voor de ander in zijn chromosomen heeft, deze pelgrimage graag wil verwelkomen".