news

President Macron ontmoet Sant'Egidio: de ontwikkeling van Afrika, humanitaire corridors, cultuur van dialoog

26 Juni- 2018 - ROME, ITALIË

Andrea RiccardiMarco Impagliazzohumanitarian corridor
Peace

In de video de toespraken van Andrea Riccardi en Marco Impagliazzo

Deel Op

Vanochtend vond in Palazzo Farnese een ontmoeting plaats tussen de Franse president Emmanuel Macron en een delegatie van Sant’Egidio, met Andrea Riccardi, Marco Impagliazzo, Mario Giro en andere vertegenwoordigers van de Gemeenschap.

Een van de thema's die aan de orde kwam, is de stabilisering van Afrika en de ontwikkeling van Afrikaanse landen. Er werd gesproken over de rol van de Gemeenschap bij de vrede en de politieke dialoog in conflictgebieden, in het bijzonder in de Centraal Afrikaanse Republiek. Ook werd de kwestie van de Afrikaanse jongeren besproken, vooral waar het investeringen in onderwijs betreft en hulp bij het verbeteren van de omstandigheden waarin zij opgroeien in Afrika. Sant'Egidio heeft een uitgebreid netwerk van “scholen van vrede” in dertig Afrikaanse landen, waar niet alleen alfabetiseringsonderwijs maar ook vredeseducatie aangeboden wordt. Frankrijk heeft geïnvesteerd in programma's van educatieontwikkeling.
“We hebben met de Franse president Emmanuel Macron gesproken over Afrika, de ontwikkeling van de Afrikaanse jeugd en de onderwijsplannen die hen in staat stellen om in hun land te blijven en er te werken." zei de voorzitter van de Gemeenschap van Sant'Egidio, Marco Impagliazzo, aan het einde van de ontmoeting met het hoofd van het Élysée. "Er is grote eensgezindheid met de president over deze thema's en over het werk voor de vrede dat de Gemeenschap doet in verschillende Afrikaanse landen. In het bijzonder in de Centraal Afrikaanse Republiek, waar de situatie de internationale gemeenschap zorgen baart. Tijdens de bijeenkomst werden de humanitaire corridors een politiek model voor legale immigratie genoemd, vooral voor diegenen die humanitaire bescherming nodig hebben".