news

De inzet van Sant'Egidio voor de Afrikaanse gevangenissen gaat door. Een nieuw waterreservoir voor de gedetineerden in Nampula

5 April 2018 - NAMPULA, MOZAMBIQUE

PrisonMozambique

Deel Op

In Nampula, de derde stad van Mozambique, is de nieuwe watervoorziening van de gevangenis in gebruik genomen, die helemaal werd gerenoveerd door de Gemeenschap van Sant'Egidio. In de gevangenis, waar meer dan 300 gedetineerden verblijven, was slechts een klein ondergronds waterreservoir dat bedoeld was voor 50 gedetineerden. Er was geen andere watervoorziening. In twee van de zes cellen bevond zich geen latrine. In de praktijk was het in cellen met meer dan vijftig gedetineerden 's nachts onmogelijk om naar het toilet te gaan.

De Gemeenschap heeft niet alleen een drie keer zo groot waterreservoir gebouwd, maar heeft ook alle latrines hersteld en ze gebouwd waar ze nog niet waren. Ze zijn allemaal aangesloten op stromend water, afkomstig uit een tank op het dak.
De ceremonie voor de ingebruikname was te volgen via nationale radio en tv. De gedetineerden waren ontroerd toen ze hoorden dat deze hulp de vrucht was van de kerstcollecten van 2016 in alle Gemeenschappen ter wereld.

LEES MEER OVER HET WERK VAN DE GEMEENSCHAP VAN SANT'EGIDIO IN DE AFRIKAANSE GEVANGENISSEN >>