news

De religies komen bij elkaar in Havana om wegen van vrede te openen op Cuba.

11 Oktober 2017 - HAVANNA, CUBA

CubaPrayer for PeaceInterfaith dialogue#pathsofpeace

Deel Op

Interreligieuze ontmoeting van het gebed voor de vrede georganiseerd door Sant’Egidio in de Caribische Staat.

 

Ook in Havana vond de interreligieuze ontmoeting Caminos de Paz, Wegen van Vrede, plaats, die door de Gemeenschap van Sant’Egidio in Cuba georganiseerd werd: twee dagen van ontmoetingen tussen gelovigen en leiders van verschillende religies die aanwezig zijn op het eiland. 

De bijeenkomst werd geopend op 4 oktober, het feest van Sint Franciscus en de 25ste verjaardag van de vrede in Mozambique, met een paneldiscussie over migratie in de eenentwintigste eeuw en de rol van religies in de opvang en integratie. Het project van de humanitaire corridors werd voorgesteld aan de Cubaanse staat.

Het centrale moment van Caminos de Paz was het gebed voor de vrede en de slotceremonie op 5 oktober, die, naast de verschillende religieuze leiders, door Mgr. Juan Garcia Rodriguez, Aartsbisschop van Havana en Apostolische Nuntius, Mgr. Giorgio Lingua, werd bijgewoond. Mgr. Lingua heeft het bericht van paus Franciscus voorgelezen dat gericht was aan de 500 deelnemers van de ontmoeting Wegen van Vrede in Münster enkele weken eerder. Naast de ambassadeurs en vertegenwoordigers van het corps diplomatique van verschillende landen, nam ook Dr. Caridad Diego, directrice van het Bureau voor Religieuze Zaken van het Centraal Comité van de Cubaanse Communistische Partij, deel aan de bijeenkomst.

 

De ontmoeting werd afgesloten met het ontsteken van kaarsen en de ondertekening van het vredesappel door de vertegenwoordigers van de godsdiensten.