news

Global Friendship: Europese jongerenontmoeting van Sant'Egidio in Amsterdam in augustus 2020. Online inschrijving geopend

12 Februari 2020 - AMSTERDAM, NEDERLAND

Global Friendship
Youth for Peace

Deel Op

De jongeren van de Gemeenschap van Sant'Egidio ontmoeten elkaar in Amsterdam van 28 tot en met 30 augustus 2020 voor 'Global Friendship, Global Peace'. Het is de tiende keer dat jongeren uit landen uit heel Europa elkaar ontmoeten om een beweging van vrede verder te brengen.

INFORMATIE EN INSCHRIJVING
voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar

Global Friendship draagt bij aan een cultuur van vrede die de Europese beweging 'Youth for Peace' helpt om hun stad menselijker te maken, om te beginnen door de solidariteit met de armste en meest kwetsbare bewoners. In een feestelijke sfeer en met een enthousiasme dat voortkomt uit het samenzijn en de onderline ontmoeting, brespreken de deelnemers aan Amsterdam 2020 thema's als vrede, solidariteit, ecologie en migratie, om samen te zorgen voor wat paus Franciscus in zijn encycliek 'Laudato sì' het "gemeenschappelijk huis" noemt. 
De jongeren in Amsterdam zijn al begonnen met de voorbereidingen om iedereen goed te kunnen ontvangen en er een buitengewone ontmoeting van te maken.

GLOBAL FRIENDSHIP 2020