news

Een gastvrij Europa dankzij de humanitaire corridors: opnieuw komen vluchtelingen uit Syrië en Irak aan in Frankrijk

28 Januari- 2019 - PARIS, FRANKRIJK

humanitarian corridor

Deel Op

Op vliegveld Parijs - Charles de Gaulle kwamen vanuit Libanon vier nieuwe vluchtelingengezinnen aan met de humanitaire corridors, in totaal 18 personen.

Twee gezinnen zijn afkomstig uit Irak, de andere twee uit Syrië. De helft van hen is jonger dan 18 jaar, de oudste is 73 jaar oud en de jongste bijna twee maanden. Onder hen zijn ernstig zieke kinderen.

Het totaal aantal komt hiermee op 263 vluchtelingen die ontvangen zijn in Frankrijk. Het is de twaalfde aankomst van de humanitaire corridors in Parijs. De mensen die sinds juli 2017 zijn verwelkomd, zijn voornamelijk afkomstig uit Syrië en Irak. Er zijn 110 minderjarigen onder de 18 jaar (meer dan 40%). Ook het departement Hérault verwelkomt nu vluchtelingen. In totaal zijn er 33 departementen en 60 groepen betrokken bij de humanitaire corridors. Zij vertegenwoordigen meer dan 1.000 vrijwilligers.

STEUN DE HUMANITAIRE CORRIDORS

Doneer online

NIEUWS #humanitarian corridor


van 1 tot 10 van 53 nieuws / evenementen (in 0,86 seconden) 

news

Vluchtelingen, Libië: "open een Europese humanitaire corridor"

29 April 2019

humanitarian corridor

De Italiaanse protestantse kerken en Sant'Egidio schrijven aan premier Conte: "Wij zijn er klaar voor. Italië kan het voortouw nemen met dit initiatief."

Lees alles
spring naar de pagina

van 6 »