news

Samenwerking en dialoog in Noord-Korea: bezoek van een delegatie van Sant'Egidio

15 December 2018

Marco Impagliazzo

Ontmoetingen met hoge overheidsbeambten, op de universiteit en op de plaatsen waar de Gemeenschap samenwerkingsprogramma's heeft.

Deel Op

Een delegatie van de Gemeenschap van Sant'Egidio onder leiding van Marco Impagliazzo heeft een bezoek gebracht aan Noord-Korea in het kader van de humanitaire samenwerking en dialoog met het land. Het bezoek vond plaats in verschillende steden: Pyongyang, Wonsan, Munchon, Panmunjom. Sinds zes jaar steunt Sant'Egidio het kinderziekenhuis van Wonsan met voedselhulp, medicijnen en medische apparatuur. Het ziekenhuis bedient de hele provincie Kangwon in het oosten van het land. De voedselhulp bereikt ook meer dan 300 ouderen in staatsinstellingen in Munchon.

In Pyongyang werd de delegatie ontvangen door de voorzitter van het Presidium van de Opperste Volksvergadering, Kim Yong Nam, die de functie van staathoofd bekleedt. Tijdens de ontmoeting feliciteerde de voorzitter de Gemeenschap met haar onvermoeibare werk voor de vrede in de wereld en met de 50e verjaardag. Hij dankte voor de humanitaire steun aan de kinderen en de ouderen van Wonsan en Munchon en bepleitte een intensievere samenwerking in de toekomst, ook op cultureel en educatief vlak. Marco Impagliazzo schetste een beeld van de activiteiten van de Gemeenschap ten bate van de ouderen en de kinderen op verschillende plaatsen in de wereld en de recente inspanningen voor vrede in Afrika. Hij verzekerde de voorzitter van de intentie om de samenwerking op humanitair en educatief vlak te versterken en uit te breiden, en sprak de hoop uit dat de recente stappen van vrede tussen de twee Korea's succesvol zullen zijn voor het welzijn van de bevolking op het schiereiland.

De delegatie ontmoette ook de onderminister voor Buitenlandse Zaken voor Europa, Im Chon Il, met wie de bilaterale relaties met de Gemeenschap en enkele aspecten van de internationale vredespolitiek werden besproken.

In Pyongyang bracht de delegatie een bezoek aan verschillende aanwezige christelijke organisaties: de enige katholieke kerk van de stad in Changchung, de christelijke federatie van Korea en de Russisch-Orthodoxe kerk, die in de stad aanwezig is met twee priesters die vieringen houden in de orthodoxe kerk die in 2006 werd ingewijd door patriarch Kirill.

De delegatie heeft ook ontmoetingen gehad met studenten en professoren buitenland-studies van de universiteit van Pyongyang. Onder hen waren studenten Italiaanse taal en cultuur.

Er was veel belangsteling van docenten en studenten voor de opening van een culturele uitwisseling met de Gemeenschap en Italiaanse culturele instellingen.

In Panmunjom, langs de 38e breedtegraad in de gedemilitariseerde zone die de twee Korea's van elkaar scheidt, werd de recente historische ontmoeting herdacht tussen de leiders van Noord- en Zuid-Korea, die een seizoen van toenadering inluidde, dat gekenmerkt wordt door het hervatten van de dialoog.

Il confine tra le due Coree a Panmunjom
De grens tussen de twee Korea's in Panmunjom

Incontro con Kim Yong Nam Presidente del Presidium dell'Assemblea del Popolo
Ontmoeting met Kim Yong Nam, voorzitter van het Presidium van de Opperste Volksvergadering

Con il vice ministro degli Esteri Im Chon Il
Met de onderminister van Buitenlandse Zaken Im Chon Il

Visita alla chiesa cattolica di Pyongyang
Bezoek aan de katholieke kerk van Pyongyang


Bezoek aan de orthodoxe kerk van Pyongyang

All'ospedale pediatrico di Wonsan
In het kinderziekenhuis in Wonsan


Met de directrice van het kinderziekenhuis in Wonsan

Con gli anziani in istituto nella campagna vicino a Munchon
Met de ouderen in een instelling op het platteland dichtbij MunchonSamenwerking en dialoog in Noord-Korea: bezoek van een delegatie van Sant'Egidio
Samenwerking en dialoog in Noord-Korea: bezoek van een delegatie van Sant'Egidio
Samenwerking en dialoog in Noord-Korea: bezoek van een delegatie van Sant'Egidio