news

"Er is plaats voor iedereen, van de kleinste tot de grootste" - de humanitaire corridors in Parijs terwijl het kerstfeest nadert

11 December 2018 - PARIS, FRANKRIJK

humanitarian corridor

Deel Op

Gisterenavond kwamen in Parijs zeventien Irakese en Syrische vluchtelingen aan vanuit Libanon met de humanitaire corridors. Met deze elfde aankomst in Frankrijk zijn inmiddels 245 mensen in veiligheid gebracht sinds juli 2017. Het zijn vooral Syriërs, maar ook 31 Irakezen en 18 Syrische palestijnen. 101 van hen zijn minderjarig (meer dan 40%).

Valérie Régnier van Sant'Egidio sprak deze welkomstwoorden tot de nieuw aangekomenen:

"We zijn trots om jullie te verwelkomen! Welkom in Frankrijk! De humanitaire corridors brengen meer eenheid in de wereld! Voor iedereen is er plek, van de kleinste tot de grootste. Jullie hebben een plek in Frankrijk en in ons hart!"

Sant'Egidio, de Federatie van Protestantse Kerken en Secours Catholique zorgen voor de ontvangst en integratie, in twee nieuwe arrondissementen (Haute-Vienne en Haute-Savoie), naast de 30 die al betrokken zijn bij het project, dankzij een netwerk van zestig groepen met meer dan duizend vrijwilligers.