news

Andrea Riccardi: «Met 'Bruggen van Vrede' in Bologna hernieuwen we de geest van Assisi»

14 Oktober 2018

Spirit of Assisi#BRIDGESOFPEACE2018

Interview met dagblad Avvenire

Deel Op

Van zondag tot dinsdag zijn vertegenwoordigers van de grote religies bij elkaar. Onder hen de Groot-imam van Al-Azhar en de Opperrabbijn van Frankrijk.

Bruggen van vrede om de angst in de harten uit te bannen. Andrea Riccardi, stichter van de Gemeenschap van Sant’Egidio, spreekt in dit interview over een «terugval in de inspanningen om tot eenheid te komen», over de verloren kansen om een «globalisering van de geest» te realiseren. Desalniettemin, lijkt hij, terwijl hij “Ponti di pace” presenteert, dat morgen in Bologna begint, vooral bezorgd voor de jongeren, «die vandaag veel te bang zijn in een wereld van volwassenen die hen zeer beangstigt».

Om samen biddend de angst te overwinnen, komen de vertegenwoordigers van de grote religies van zondag tot dinsdag bij elkaar in de hoofdstad van Emiliano voor de 32e etappe van de Geest van Assisi, die gestart is in 1986 op initiatief van Johannes Paulus II en die door de Gemeenschap van Sant'Egidio is voortgezet. Onder de persoonlijkheden, Ahmad Muhammad Al-Tayyeb, groot-imam van Al-Azhar; Bernice King, dochter van Martin Luther King; de opperrabbijn van Frankrijk Haim Korsia; de ex-voorzitter van de Europese Commissie Romano Prodi en senator Liliana Segre.

Lees het hele interview (Italiaans).