news

1000 Europese jongeren in Rome: 'A Global Friendship to live Together in Peace'

11 Juli- 2018 - ROME, ITALIË

Youth for Peace
Global Friendship

Het programma van de ontmoeting

Deel Op

“Een wereldwijde vriendschap om samen te leven in vrede”. Dat is de concrete boodschap van meer dan 1000 jongeren die van 13 tot en met 15 juli naar Rome gaan om deel te nemen aan de ontmoeting “A global friendship to live together in peace”. In een tijd waarin te vaak gesproken wordt over conflicten, muren en verdeeldheid tussen staten en naties, wordt in Rome een grote manifestatie gehouden voor vrede en eenheid. De manifestatie is georganiseerd door Youth for Peace, de beweging verbonden aan de Gemeenschap van Sant'Egidio die zich elke dag in de periferieën van de steden inzet voor kinderen in moeilijkheden, daklozen en eenzame ouderen. Zo verspreiden zij een cutuur van solidariteit en integratie. Na eerdere bijeenkomsten vorig jaar in Barcelona, enkele dagen na de zware aanslag op de Rambla, en in Auschwitz, zullen er dit jaar nog meer deelnemers zijn, waaronder ook groepen uit Amerika, Azië en Afrika.

Op het programma staan bijeenkomsten, feesten, bezoeken aan de stad en momenten van uitwisseling. Ook gaan de jongeren bij de voorstelling 'Het laatste oordeel. Michelangelo en de geheimen van de Sixtijnse kapel' in het Auditorium della Conciliazione. Daarnaast zullen zij de 'plaatsen van solidariteit' van de Gemeenschap van Sant'Egidio bezoeken, bij de gelegenheid van haar vijftigste verjaardag.
Op zondagochtend gaan alle deelnemers, studenten en leerlingen van de middelbare school, naar de Ardeatijnse Grotten om de gruwel van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Dat zal een belangrijk moment zijn om bij stil te staan en om voorstellen te doen voor een Europa dat in staat is te bouwen aan eenheid en vrede met het oog op de toekomst, in plaats van muren en verdeeldheid die ons terugbrengen naar het verleden.

Programma

ENGLISH (.pdf)