news

Alexander Van der Bellen osztrák államfő látogatása Rómában

2017 November 16

PeaceAndrea RiccardiMarco ImpagliazzoInterfaith dialoguehumanitarian corridor

Ossza Meg

Alexander Van der Bellen incontra Andrea Riccardi e Marco Impagliazzo a Sant'EgidioAlexander Van der Bellen, Ausztria szövetségi elnöke, delegációjának kíséretében a Sant’Egidio közösségnél járt.

Andrea Riccardival és Marco Impagliazzóval folytatott megbeszélésükön megköszönte a közösségnek a békéért, a vallásközi párbeszédért és a humanitárius folyosók létrejöttéért tett erőfeszítéseit. A humanitárius folyosók lehetővé tették, hogy a háború és erőszak elől menekülő emberek legális úton érkezzenek Európába. Ezek a szolidaritás és a biztonság jegyében tett, szélsőségre adott konkrét válaszlépések. A találkozón érintették a halálbüntetés témáját és a szegénység elleni küzdelmet Európában és Afrikában.

A közösség székhelyén, a béke termében, ahol 25 évvel ezelőtt a mozambiki békét aláírták, az osztrák államfő találkozott a Fiatalok a békéért mozgalom küldöttségével. A mozgalom a közösség nemzetközi csoportja, ahová sok-sok külföldi fiatal, új és régi európai tartozik, a humanitárius folyosóval Olaszországba érkezett menekültekkel kiegészülve. A mozgalom tagjai a különféle kulturális, vallási hagyományok tiszteletben tartásával előmozdítják a szolidaritást és az integrációt.

„Ti vagytok a példái annak, hogy mai, sokszínű társadalmainkban lehetséges az együttélés” - zárta beszédét az államfő.
 

Alexander Van der Bellen incontra la Comunità di Sant'Egidio e il movimento Genti di PaceAlexander Van der Bellen incontra la Comunità di Sant'Egidio e il movimento Genti di Pace