news

Beninben is vallásközi találkozót tartottak Assisi szellemében

2016 Október 12 - COTONOU, BENIN

BeninSpirit of AssisiPeace Meeting Assisi 2016

Ossza Meg

Assisi szelleme Beninben is jelen van: október 8-án a cotonou-i II. János Pál Pápai Intézetben különféle vallások képviselői, és a benini kulturális élet, civil társadalom képviselői összegyűltek, hogy párbeszédet folytassanak a békéről.

A találkozó két előadásból állt: „Vallások és a békevágy” és „Bevándorlás, befogadás, béke” címmel. Mindkét témát nagy érdeklődés övezte. Az első kerekasztal-beszélgetésen El Hadj Ibrahim Aboubakar, a benini imámok testületének elnöke a vallási vezetők felelősségét emelte ki, akiknek szerinte prófétaivá kell válniuk, hiszen ők egyszerre békéltetők és békehírvivők.


A második, bevándorlásról szóló előadás a humanitárius folyosók mintáját alapul véve az integrációt hangsúlyozta, valamint annak szükségességét, hogy a béke megszilárdulásához falak helyett hidakat kell építeni: fontos volt a szenegáli Lamine Cissé, a külföldön élő Nyugat- Afrikai állampolgárok írójának és elnökének beszéde, aki megemlítette a közösség békeközvetítő munkáját, különösen is Casamance vidékén.

A találkozó a 2016-os Assisi békefelhívás felolvasásával és aláírásával zárult.