news

Néhány nap múlva indul a harmadik misszó a rohingya menekültek közé

2018 Január 11 - BANGLADES

Rohingya
Humanitarian emergencies

Ossza Meg

A nemzetközi sajtóban már kevesebb figyelem esik a rohingyákra, pedig a helyzetük továbbra is drámai. Különösen gyorsan romlik az egészségügyi helyzet: a decemberi kolerajárvány után a diftéria kezdett terjedni, különösen a gyermekeket sújtja. A monszuneső érkezése pedig a malária terjedését erősíti majd.

E hét végén indul a Sant'Egidio közösség újabb missziója, amely segítséget visz a menekülteknek. Ez alkalomból a Kutupalongban található menekülttáborba is szeretnének eljutni, ahol 400 ezer rohingya menekült él.

Missziónk folytatódik a MOAS (Migrant Offshore Aid Station) kórházaiban Shamlapurban és Unchiprangban, a bangladesi Karitásszal együttműködve pedig ételt, ruhát, orvosságot osztunk szét.

A közösség legfontosabb célja, hogy a gyermekek – a táborokban élő mintegy 350 ezer gyermek – tragikus helyzetén enyhítsen. A bangladesi We the Dreamers egyesülettel és az indonéz Muhammadiyah civil szervezettel együttműködésben hamarosan megnyitunk egy iskolát és egy táplálkozási központot a Jamtholiban élő gyermekek számára. 

Segítsük a bagladesi menekülttáborokban élő gyermekeket!
{Online adományozás}