news

"Our Cup of Tea" – Londonban terített asztal várja a szegényeket – a BBC videója

2016 December 7 - LONDON, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

ELDERLYSolidarityHomelessUnited Kingdom

Az angol televíziós csatorna bemutatja azt a helyet, ahol a Sant"Egidio közösség tagjai idős és hajléktalan barátaikkal találkoznak

Ossza Meg

Van egy hely Londonban, a High Street Kensingtonon, ahol hajléktalanok és magányos idősek egy különleges vacsorán gyűlnek össze: az Our Cup of Tea, vagyis a Mi csésze teánk elnevezésű találkozón a Szent Egyed közösséggel.

A kezdeményezés a nevét egy angol mondás alapján kapta: It's not my cup of tea - nem az én csésze teám, vagyis nem az én ügyem, nincs közöm hozzá. Az angolszász világban sajnos gyakran használják ezt a kifejezést, amikor arról van szó, hogy gondoskodni kellene valakiről. Az Our Cup of Tea egy teadélutánnak indult, aztán megnőtt: különleges vacsora lett, ahol a közösség találkozik szegény barátaival, megünneplik az ünnepeket, születésnapokat. Az elmúlt napokban elkezdték szervezni a karácsonyi ebédet, amelyet nagyon várnak a magányos emberek, akik idén is, immár hagyományosan, a Sant'Egidio közösséggel együtt ünnepelnek.

A londoni közösség együttműködik ebben jótékonysági szervezetekkel, mint a Felix Project: ők biztosítják az ételt, amelyet a közösség önkéntesei főznek meg.

Íme egy videó az Our Cup of Tea kezdeményezésről, a BBC One The Big Food Rescue című programjából: