news

Nápolyban a fogyatékkal élők bérmálásával vette kezdetét az adventi idő

2016 November 29 - NÁPOLY, OLASZORSZÁG

NaplesPeople with disabilities

Ossza Meg

A nápolyi egyházmegyében örömteli ünnepi szentmisével kezdődött az új liturgikus év. Tízéves hagyomány már, hogy a Sant'Egidio közösség fogyatékkal élő barátaival együtt ünneplik advent első vasárnapját. Idén is hét fogyatékkal élő barátunk bérmálkozott, akik a közösség hittanóráin készültek fel a szentség vételére. A székesegyház zsúfolásig telt emberekkel.

Sepe bíboros homíliájában hangsúlyozta, hogy sok okunk van a mély örömre, és ezek közé az okok közé tartozik az is, hogy megújul ez a szép hagyomány: advent első vasárnapját a fogyatékkal élőknek szentelik. "Mert úgy gondoljuk, hogy csakis veletek és értetek kezdhetünk bele egy szép évbe."

A bérmálkozókhoz fordulva így buzdította őket: "Amikor megkapjátok a Szentlelket, menjetek ki a városba és gyújtsátok fel a világot szívetekkel, hitetekkel." Elmondta, hogyan jutottak el eddig a szép célig: "Hosszú utat tettetek meg, sok nehézség árán, de sok szeretettel, mert voltak mellettetek olyan emberek, akik segítettek, hogy  a ketekézisben Jézussal találkozzatok... Kedves bérmálkozók, érezzétek magatokat erősnek és büszkének, mert keresztények vagytok, annak a Barátnak a barátai, aki annyira szeret minket, hogy életét adta értünk."