news

Kijevben a zene a békét hirdeti: a Play Music Stop Violence versenyen fiatalokból álló együttesek a békéről énekeltek

2016 Lehet 28 - KIJEV, UKRAJNA

Ukraine

Ossza Meg

Először rendezték meg Kijevben a fiatal zenészek versenyét Play Music Stop Violence címmel, a Sant'Egidio közösség Fiatalok a békéért elnevezésű mozgalmának tagjai szervezésében. Sokan gyűltek össze, hogy meghallgassák a békéről és a szolidaritásról szóló dalokat. Kilencen jutottak a döntőbe: mindannyian a háború borzalmáról, a béke értékéről, a menekültek problémájáról és az erőszak elutasításáról énekeltek.

 

"A közel-keleti menekültekről szól a dalunk, akiket elűztek földjeikről. Párbeszéd alakul ki a dalban az elűzött és üldözője között" – mondta az első helyet megszerzett zenekar énekese.

 

 

"A dalban arról beszélünk, mit jelent nekünk a béke, a létező legértékesebb dolog. A világban túl sok háború van, de én azt hiszem, hogy önmagunknál kell kezdeni: ha te megváltozol, a világ körülötted elkezd megváltozni" – mondta egy másik fiatal énekesnő.


A zene ily módon részt vesz egy új kultúra megteremtésében. A Fiatalok a békéért azt javasolják ebben a háborútól és erőszaktól megsebzett városban, hogy beszéljenek a békéről és a szolidaritásról.