Arribada de les primeres famílies de refugiats

25 Octubre 2018

refugiadoscorredores humanitariosAndorra

A partir d'aquest dijous comptaran amb el suport permanent dels seus referents per adaptar-se de la millor manera al país

Comparteix-Ho


Les primeres dues famílies de refugiats sirians han arribat aquest dijous a Andorra, on han estat rebudes per representants dels ministeris d'Afers Exteriors i d'Afers Socials, Justícia i Interior, en un acte privat. Les set persones que han arribat al país ho han fet a través del corredor humanitari creat amb la comunitat de Sant Egidi. Han arribat de matinada a l'aeroport del Prat, a Barcelona, i han estat traslladades a Andorra acompanyades de representants de Sant Egidi i de personal del servei d'atenció a persones refugiades del Govern.

Després de l'acollida al Principat, on han compartit un dinar, les persones nouvingudes han estat acompanyades pels seus referents del ministeri d'Afers Socials a les seves llars, on ja s'estan instal·lant. A partir d'aquest dijous mateix les dues famílies comptaran amb el suport permanent dels seus referents per adaptar-se de la millor manera al país. A més, juntament amb les associacions del país vinculades a aquesta matèria s'han previst accions de sensibilització.

Segons informen des de l'executiu, amb l'arribada d'aquestes dues famílies es materialitza una primera fase del compromís adquirit per Andorra davant la comunitat internacional sobre l'acolliment de les persones procedents del conflicte sirià. Es tracta de la culminació d'un llarg procés que ha passat per l'aprovació de la Llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries, el passat mes de març, i que s'ha pogut dur a terme gràcies a l'acord signat amb la comunitat de Sant Egidi per a la creació del corredor humanitari.

En els propers mesos, es preveu que puguin arribar noves famílies de refugiats, ja que la voluntat és poder acollir fins a una vintena de persones provinents del conflicte sirià.


[ ]