news

Een nacht met wie op straat leeft: samen eten en een welkom in de kerk van San Calisto als antwoord op de kou

21 Januari- 2019 - ROME, ITALIË

Homeless

Deel Op

Vele mensen van de Gemeenschap van Sant'Egidio in Rome en daarbuiten staan in deze dagen van intense kou naast de mensen die op straat leven. In de televisie-reportage 'Naar zijn beeld' volgen een avond lang we de daklozen tussen de Sint Pieter en de kleine kerk van San Calisto in de wijk Trastevere in Rome, waar vanaf het begin van de winter een nachtopvang geopend is.

Een van de vrijwilligers van Sant'Egidio vertelt: "Met onze aanwezigheid brengen we de warmte van de nabijheid en de vriendschap, die begint met een eenvoudige ontmoeting op straat, een broodje, een warme maaltijd of een deken. Voor mij betekent dat concreet het evangelie beleven dat ik van jongs af aan heb gehoord bij Sant'Egidio. Hiermee kan de kerk beantwoorden aan het beeld van een verwelkomende moeder....

Een voorbeeld daarvan is de kerk van San Calisto, een klein kerkje in het hart van Trastevere dat al drie jaar een plek is waar een dertigtal daklozen onderdak vindt. Geen van hen keerde daarna terug op straat, maar voor ieder van hen is een woonruimte of werkplek gevonden waardoor ze niet meer op straat hoefden leven, maar een overdekte plek kregen waar ze konden blijven. Het is als een kleine kribbe waar Jezus wordt verwelkomd in het fragiele lichaam van zoveel mensen wiens leven getekend is door lijden en moeilijkheden, maar die opnieuw kunnen beginnen leven en weer hoop en moed vinden."

 

BEKIJK DE VIDEO [IT]