news

Migranten: belangrijke oproep van de Italiaanse bisschoppenconferentie om te verwelkomen en integreren. Het voorbeeld van de humanitaire corridors

19 Juli- 2018

Immigrationhumanitarian corridor

Deel Op

De Gemeenschap van Sant'Egidio onderschrijft de oproep om tegenover migranten te bewegen "van angst naar verwelkomen", die vandaag werd gelanceerd in een verklaring van de Italiaanse bisschoppenconferentie. Het is goed om je 'verantwoordelijk' te voelen voor wat de bischoppenconferentie "een leger aan armen, slachtoffer van oorlog en honger, van de woestijn en de marteling" noemt. Paus Franciscus heeft ons steeds uitgenodigd om dat te beleven, vanaf het begin van zijn pontificaat dat niet toevallig begon met een eerste pastorale reis naar Lampedusa.

Sindsdien hebben vele christelijke organisaties in Italië niet alleen gesproken over de "krachtige cultuur die in staat is om te beschermen" (zoals de Italiaanse bisschoppen schrijven), maar die ook in praktijk gebracht. De humanitaire corridors die Sant'Egidio uitvoert, vanuit Ethiopië met diezelfde bisschoppenconferentie en vanuit Libanon met de protestantse kerken, zijn een voorbeeld van hoe je kunt verwelkomen en integreren met behulp van de betrokkenheid van een aanzienlijk deel van de Italiaanse samenleving en de vrijgevigheid van velen.