news

De inzet voor vrede in Zuid-Soedan gaat verder

8 Januari 2018 - ROME, ITALIË

PeaceBRAVOSouth Sudan

In de eerste dagen van het jaar bezoek van de Minister van Welzijn die deelgenomen heeft aan de manifestatie “Vrede overal op aarde”

Deel Op

Awut Deng visita la Comunità di Sant'Egidio: nella foto insieme a Mauro Garofalo e Paolo ImpagliazzoDe inzet van Sant’Egidio voor de vrede en stabiliteit in Zuid-Soedan heeft , met het bezoek aan Rome van mevrouw Awut Deng, Minister van Welzijn van de jongste Afrikaanse staat, het begin van 2018 gekenmerkt . Zij heeft op 1 januari deelgenomen aan de vredesmars “Vrede overal op aarde” die door de Gemeenschap georganiseerd werd.

Sinds 2013 is Zuid-Sudan in de greep van een politieke en economische crisis die de bevolking veel leed heeft bezorgd. Deze situatie stond centraal tijdens de ontmoeting met Sant’Egidio.

De minister heeft ook de verantwoordelijken van het BRAVO-programma voor de geboorteregestratie van kinderen ontmoet. Ze heeft grote belangstelling geuit voor de methode die toegepast wordt door het programma en gebruikt wordt voor de inschrijving van kinderen van het platteland in het bevolkingsregister (in Zuid-Soedan vindt de meerderheid van de bevallingen thuis plaats) en voor de late registraties. Zuid-Sudan bereidt zich er nu op voor om de wet op de registratie van de burgerlijke stand te schrijven om de identiteit en rechten van alle kinderen in het land te garanderen.