"Una revolució cristiana. Breu història de la Comunitat de Sant'Egidio": un llibre de Vincenzo Ceruso

El nom de la Comunitat de Sant'Egidio es conegut mundialment com un nom de pau, des de Moçambic fins al Pakistan, des de Síria fins a Sant Salvador. La vida quotidiana de la Comunitat, fundada a Roma per Andrea Riccardi, s'entrellaça amb l'amistat amb els pobres: la distribució d'aliments als que viuen al carrer, la visita a un ancià en una residència, l'acollida de refugiats a través dels corredors humanitaris.

 

Quin és el secret d'aquest moviment eclesial, nascut en el clima incandescent de 1968, després del Concili Vaticà II? Pregària, pobres, pau: així és com el Papa Francesc va resumir el camí de Sant'Egidio. A través de documents inèdits i testimonis directes, el llibre reconstrueix la història d'aquesta "revolució cristiana".

 

 

 

Vincenzo Ceruso, va néixer a Palerm, on viu i treballa. Graduat en filosofia, va fer un servei durant vint anys amb la Comunitat de Sant'Egidio ajudant a menors en risc d'exclusió, en alguns dels barris més difícils de Palerm. Col·labora amb el Comitè Addiopizzo i escriu sobre la màfia en diversos diaris. Autor de "Don Pino Puglisi. Amb les mans nues" (Editorial San Paolo), "L'Església i la màfia" (Newton Compton), "Homes contra la màfia", "El llibre que la màfia mai et faria llegir", " diccionari italià-màfia, màfia-italià " i juntament amb Pietro Comito i Bruno de Stefano," Els nous caps. màfia, 'Ndrangheta i Camorra: les noves fronteres del crim a Itàlia" (2013).