Sant'Egidio presenta la versió mòbil de la seva Guia Michelin

Aquest matí la Comunitat de Sant’Egidio ha presentat la guia 'ON menjar, dormir, rentar-se 2018', rebatejada com la 'Guia Michelin dels pobres', que ha arribat a la 14ena Edició a Barcelona. A partir d’aquesta edició, la guia és una brúixola per orientar-se a la ciutat que es pot portar a la butxaca com a llibret o en el mòbil. Està disponible en format pdf a la pagina web de la Comunitat de Sant’Egidio o bé es pot descarregar directament la APP al mòbil.

S’ha subratllat l’augment de la presència de persones “sense sostre”, amb un increment dels menors i les persones toxicòmanes. El gran problema és “on dormir”, lligat al problema de l’habitatge. “Estan creixent les dificultats de moltes persones amb una situació econòmica fràgil o inestable per trobar, conservar o quedar-se en una casa. És una realitat per molts ancians que viuen sols, persones i famílies amb treballs precaris que no arriben a final de mes, estrangers i sobretot per persones que ja tenen allotjaments precaris o estan al carrer”.

També s’ha insistit en la necessitat d’augmentar el nombre de petits habitatges (habitacions i petits apartaments) per llogar a persones “sense sostre” o amb risc de quedar-se al carrer. Per altra banda, augmentar els centres de “baixa exigència”.  És un esforç que s’ha subratllat que va unit a la necessitat “d’acompanyar les persones i integrar-les a la societat. A Sant’Egidio veiem moltes persones que han sortit del carrer i d’altres situacions critiques que se superen amb projectes d’acompanyament personal”.

S’ha recordat que desenes de sense sostre, juntament amb els seus amics, voluntaris, es troben cada any per aquestes dates a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor per la memòria de Rafael i Antonio i de tots els que moren al carrer pel fred i a causa de la duresa de la vida al carrer.

El Rafael va morir el 30 de desembre de 1996 i l’Antonio, l’endemà, ambdós a causa del fred en una de les nits més gèlides de l’any a Barcelona. Tenien 45 i 60 anys. La Comunitat de Sant’Egidio va recordar-los amb una cerimònia en la que va participar el bisbe Joan Carrera i des de llavors se’n fa memòria cada any.