change language
u bent in: home - nieuws newsletterlink

Support the Community

  
1 Januari 2018 | ROME, ITALIë

De begroeting en aanmoediging van paus Franciscus aan de deelnemers van de manifestatie 'Vrede in alle landen'

 
afdrukvoorbeeld

Vele mensen van verschillende leeftijden, nationaliteiten en afkomsten waren vanochtend, ondanks de stromende regen, verenigd bij de manifestatie 'Vrede in alle landen', georganiseerd door de Gemeenschap van Sant'Egidio.

Na enkele getuigenissen, van de Irakese vluchteling Bako en van Martina van de 'Jongeren voor Vrede' in Ostia, opende Marco impagliazzo, de voorzitter van Sant'Egidio, de manifestatie. Hij herinnerde eraan dat "vrede betekent: denken aan de vergeten volkeren die in oorlog zijn, verschillen verwelkomen en racisme overwinnen". De stille mars, met de kinderen voorop, trok naar het Sint Pietersplein om te luisteren naar de boodschap van de paus voor de Werelddag van de Vrede.

Tijdens het Angelus heeft paus Franciscus ook de deelnemers van de mars begroet en zijn nieuwjaarswens tot hen gericht met deze hartelijke woorden:

"Ik groet de deelnemers aan de manifestatie 'Vrede in alle landen', georganiseerd in Rome en in vele landen door de Gemeenschap van Sant’Egidio.

Dierbare vrienden, ik moedig jullie aan om jullie inspanning voor solidariteit, in het bijzonder in de periferiën van de steden, met vreugde voort te zetten, om zo het vreedzaam samenleven te bevorderen ".

De integrale tekst van het Angelus in de video [IT]

Het begin van de mars en de getuigenissen van Marco Impagliazzo, de Irakese vluchteling Bako en Martina van de Jongeren voor Vrede van Ostia

BIJBEHORENDE OBJECTEN