change language
u bent in: home - nieuws newsletterlink

Support the Community

  
23 December 2017

Persbericht

Vluchtelingen, Sant'Egidio: humanitaire corridors worden een model. Gisterenavond de eerste aankomst in België

 
afdrukvoorbeeld

Twee jaar na de ondertekening van het eerste akkoord met de Italiaanse staat waarmee de humanitaire corridors gerealiseerd werden, stelt de Gemeenschap van Sant'Egidio verheugd vast dat het initatief, genomen in december 2015 samen met de Italiaanse protestantse kerken - en dat de aankomst van meer dan duizend vluchtelingen mogelijk maakte - nu een Europees model geworden is dat nieuwe wegen opent voor de ontvangst en integratie en dat concrete oplossingen biedt voor een complex fenomeen als immigratie.

Gisterenavond kwam een eerste groep Syrische vluchtelingen uit Libanon aan uit Brussel. Zij werden verwelkomd in overeenstemming met een pact dat werd getekend tussen de Belgische staat en Sant'Egidio, in samenwerking met alle religieuze stromingen in het land. De 150 personen die de komende maanden zullen aankomen in België, zullen zich voegen bij de 3.000 die worden verwelkomd dankzij verschillende overeenkomsten die Sant'Egidio heeft gesloten in Italië met de Federatie van Evangelische Kerken in Italië en de Tafel der Waldenzen - 1.000 vluchtelingen zijn al aangekomen - en met de Italiaanse bisschoppenconferentie - een eerste groep uit Ethiopië heeft zich in november aangesloten - en in Frankrijk met lokale katholieke organisaties en de protestantse kerken. Het zijn privaat gefinancierde projecten die een mooie synergie benadrukken tussen Europese staten en het maatschappelijk middenveld.
De humanitaire corridors hebben ook de publieke opinie een andere perceptie gegeven van het fenomeen van immigratie, omdat ze veiligheid (voor hen die vertrekken en voor hen die hen verwelkomen) combineren met integratieprojecten in de gemeenschappen die hen ontvangen.
 


 LEES OOK
• NIEUWS
22 November 2017

Ook België opent humanitaire corridor voor vluchtelingen

IT | ES | DE | FR | PT | CA | NL | RU
alle nieuws
• PRINT
30 Januari 2018
Avvenire

Corridoi umanitari. Italia, Francia, Belgio, Andorra: l'Europa che accoglie i siriani

13 Januari 2018
SIR

Belgio: vescovi in visita alle famiglie di profughi accolti nelle diocesi

23 December 2017
Vatican Insider

Migranti, ieri primo arrivo in Belgio con corridoi umanitari

23 December 2017
SIR

Corridoi umanitari: Comunità Sant’Egidio, “in due anni diventati modello europeo. Dopo Italia e Francia ieri sera il primo arrivo in Belgio”

23 November 2017
Avvenire

Sant'Egidio, accordo con il Belgio In arrivo da Libano e Turchia 150 siriani

22 November 2017
FarodiRoma

Profughi. Sant’Egidio: partono anche in Belgio i corridoi umanitari

alle persberichten
• DOCUMENTEN

Dossier: What are the humanitarian corridors

alle documenten
• BOEKEN

Trialoog

Lannoo Uitgeverij N.V

Keerpunt

Lannoo Uitgeverij N.V
alle boeken

FOTO'S

321 bezoeken

342 bezoeken

305 bezoeken

359 bezoeken
alle gerelateerde media